Het is nu do 12 dec, 2019 11:38


Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
Offline
 Berichttitel: Startmotor pakt meestal niet
BerichtGeplaatst: zo 26 feb, 2012 15:38 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: vr 03 jun, 2011 22:53
Berichten: 269
Woonplaats: Hilversum
Toch maar even een los topicje aangemaakt. Ik heb wel alle verhalen hier gelezen over startmotor problemen trouwens.

Mijn project staat al een tijdje redelijk stil, vooral ivm stallingproblemen.
Bij de laatste verplaatsing bleek de startmotor de motor niet meer rond te kunnen krijgen. Het relais klikt wel netjes en de startmotor probeert ook een slag te draaien maar zonder succes.

Aanslepen bleek goed te werken, hij startte prima. Hoewel de ontsteking niet goed gesteld staat trouwens. Dat laatste maakt aanslingeren ook lastig, hij start gewoon niet zo goed nu.

Accu vervangen (en geladen), maar geen verschil.

Na wat proberen blijft nu de startmotor 'los' ronddraaien, hij pakt nog maar af en toe.
Mijn conclusie is dat de startmotor het dus wel doet, maar niet goed pakt.
Maar zelfs als ik de startmotor weer zover zou hebben dat hij goed pakt (de motor probeert rond te draaien) geloof ik niet dat hij ook echt de motor rond krijgt.
De slinger voelt trouwens hetzelfde als voorheen, de motor wil dus wel rond.

Ik heb de startmotor gedemonteerd, en zag dat de koolborstels nog prima zijn.
Geen zichtbare schade aan de tanden op de startmotor te zien.

Wat kan dit zijn?
Moet ik wellicht nog iets uit het blok demonteren om het aan een inspectie te onderwerpen?
Zou het probleem wel echt bij de startmotor liggen?

Alvast bedankt!

Michiel.

_________________
Hy's alive! Klik hier voor mijn restauratie project: https://www.facebook.com/groups/149847185089247/


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor pakt meestal niet
BerichtGeplaatst: zo 26 feb, 2012 17:20 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 22 apr, 2004 22:09
Berichten: 304
Woonplaats: Heeze
Michiel,

de startmotor moet los, op de werkbank, lekker snel ronddraaien en de bendix moet door deze snelheid goed naar voren gaan, meestal zit hier wat vuiligheid en/of vet tussen de spiebanen binnen in het tandwiel.

Als de bendix [het tandwiel] niet soepel op en neer schiet, de boel loshalen, goed ontvetten/schoonmaken en licht in olieen, hier geen vet gebruiken dus.

eerste vereiste is natuurlijk een volle accu en een goed werkende ontsteking, anders krijgt niet een startmotor je bus aan het lopen.

succes

_________________
Groeten van:

Geert Bukkems
Heeze
http://www.citroworld.com


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor pakt meestal niet
BerichtGeplaatst: do 01 maart, 2012 15:14 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: vr 03 jun, 2011 22:53
Berichten: 269
Woonplaats: Hilversum
Inderdaad nog maar eens de startmotor eruit gehaald, en de bendix geolied.
En zie daar! Ut lupt weer.

Bedankt voor de tip.

Michiel.

_________________
Hy's alive! Klik hier voor mijn restauratie project: https://www.facebook.com/groups/149847185089247/


Omhoog
 

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group