Het is nu za 23 nov, 2019 5:00


Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Offline
 Berichttitel: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 12:39 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Mijn startmotor weigerde gisteren 1 x dienst..-:)
Ik hoorde alleen een" tik".. En daarna niets.
Dus ff de slinger erop, maar wat een weerstand zat er op..
Dus uitstekend blok..!
Daarna starten ging ook weer...

Voor de zekerheid toch maar ff de startmotor eruit gehaald.
Alles gaat wat minder soepel, oud vet etc,. Het tandwiel dat eruit komt draaien ziet er nig goed uit, althans uk zie geen beschadigingen.

Vraag : van deze leek.. Kan ik de startmotor gewoon openmaken , ik zie 4 schroeven op de ronde pot en 2 moeren...????
Wat kan ik verder doen , behalve helemaal schoonmaken en opnieuw vetten???
Groet rene


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 16:09 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
 WWW  Profiel

Geregistreerd: ma 19 mei, 2008 21:06
Berichten: 1326
Is het de startmotor die zo zwaar liep of de motor zelf. Dat eerst ook even controleren voordat e.e.a. in je motor vastloopt.

Als het je startmotor is zou je kunnen overwegen er nieuwe koolborstels en bendix met tandwiel in te zetten.
Je zou ook een goed gerevisseerd exemplaar kunnen aanschaffen bij de club of andere HY onderdeel aanbieder.


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 17:22 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Betreft de compressie vd motor...moest flink kracht zetten..lol

De bendix ging niet erg soepel naar buiten en binnen,
Deze heb ik al schoongemaakt en wat licht met motorolie gesmeerd. De bendix ziet er onbeschadigd uit, dus mi in orde...
Dus gaat weer soepel.. De veer is nog heel..
Het tandwiel vd motor ff gecontroleerd, geen bijzonderheden gezien.

Zie mijn vraag, kan ik de 4 schroeven en de 2 moertjes gewoon los halen, om bij de binnenkant te kunnen komen..? Of alleen de schroeven of moertjes..?


Groet Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 17:54 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Foto's


Bijlagen:
image.jpg
image.jpg [ 180.36 KiB | 9072 keer bekeken ]
image.jpg
image.jpg [ 157.64 KiB | 9072 keer bekeken ]
image.jpg
image.jpg [ 143.84 KiB | 9072 keer bekeken ]
Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 22:06 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: za 24 jul, 2004 15:33
Berichten: 940
Woonplaats: Didam Gld
Wow, die bendix oogt als nieuw!!! laat hem eens draaien op een accu, ongemonteerd. Dan moet ie met een klap draaien. Als ik kalmpjes op gang komt, zou ik hem (laten) reviseren. Slaat ie aan met een klap, dan is de startmotor goed. Wat voor startrelais heb je trouwens? als je een originele heb, probeer eens te starten met de knop op het relais, misschien is de motot goed, maar het relais niet of ergens anders in het circuit.

gr teun

_________________
Franse HY72 uit 1978
http://picasaweb.google.nl/tvbaaren/
http://nl.youtube.com/user/tvbaaren


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 22:53 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
 Profiel

Geregistreerd: zo 12 jul, 2009 22:17
Berichten: 601
aan je verhaal maak ik op dat je startmotor is blijven hangen in je blok.
Met je slinger heb je je vliegwiel iets bewogen waardoor je startmotortandwiel terug op zijn plaats is geschoven.

Als ik zie hoe goed je tandwiel van de startmotor eruit ziet kan ik eigenlijk niet geloven dat hij vast blijft hangen.
Ik zou even in het gat van de startmotor kijken en het vliegwiel rond draaien om te controleren op beschadigde tanden.

Misschien een tijd lang een slechte startmotor erop gehad en toen vervangen voor een nieuwe?


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: ma 10 jun, 2013 23:06 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Ok,
Zal de startmotor morgen eens direct op de accu aansluiten.....
De bendix schuift nu in ieder geval weer goed heen en weer...na de schoonmaakbeurt..

Zou ook het startrelais kunnen zijn.,?
Ik heb geen hy-relais ( op de plus pool vd accu), maar een losse relais.
Hoe kan men zien of deze nog geen werkt??

Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 10:29 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Kan ik het " huis" er afhalen om de te kijken de staat vd koolborsteltjes, en verder van binnen schoon te maken..?
Moeten de 4 schroeven een de 2 bouten aan de onderkant er dan af???
Ik vraag t maar voordat ik er teveel afdraai wat niet nodig is !
Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 12:58 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Dmv startkabels op de startmotor.
Resultaat de bendix draait wel in het rond maar er is geen klik naar voren toe.??
Wat nu?
Toch even uit elkaar halen??
Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 13:35 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: za 24 jul, 2004 15:33
Berichten: 940
Woonplaats: Didam Gld
Als ie wel draait, maa niet snel en de bendix komt niet of onvoldoende naar voren en de accu is goed, zou ik hem inderdaad open(laten) maken. Kijken wat je aantreft. Een goed lopende startmotor moet je bij wijze van spreken echt met je voet op de grond houden als je er stroom op zet.

Gr teun

_________________
Franse HY72 uit 1978
http://picasaweb.google.nl/tvbaaren/
http://nl.youtube.com/user/tvbaaren


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 21:33 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Wat ik niet begrijp, is dat als ik de stroom op de motor zet en de min op 1 vd moertjes achterop de startmotor, dat deze alleen draait.
Als ik de bendix met de hand draait, gaát de bandix vanzelf wel naar voren??
Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 22:34 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: do 07 aug, 2003 14:53
Berichten: 2815
Woonplaats: Delft
De bendix gaat naar voren door zijn massa-traagheid. Dat gebeurt alleen bij een fikse acceleratie. Als je accu leeg is, draait ie wel rond, maar te langzaam waardoor de bendix niet naar voren schiet.

In jouw geval verwacht ik dat hij het in je testopstelling niet doet doordat er te veel weerstand zit in je stroomkring. Zorg dat je dikke kabels hebt en een goede aansluiting, anders zit er te veel weerstand om de startmotor hard te laten draaien.


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 23:02 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 WWW  Profiel

Geregistreerd: do 28 maart, 2013 23:06
Berichten: 211
Woonplaats: Bellingwedde
Heb net 300 km gereden, dus accu is goed. Zal
Dikkere startkabel vd buren proberen..voor ik de startmotor verder openmaakt.
Rene


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 23:08 
HY Forum Grootmeester
HY Forum Grootmeester
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: do 07 aug, 2003 14:53
Berichten: 2815
Woonplaats: Delft
Zorg vooral voor goede contacten, maar pak gewoon een startkabel. Dikke kabel met goede klemmen ;)


Omhoog
 

Offline
 Berichttitel: Re: Startmotor
BerichtGeplaatst: di 11 jun, 2013 23:58 
HY Forum Super Expert
HY Forum Super Expert
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd: di 19 dec, 2006 0:10
Berichten: 210
Woonplaats: Oosterbeek
Mij komt dat verhaal bekend voor, Bij lag het aan het start relais. Die deed het soms wel en soms niet dan moest ik deze indrukken met de hand, bij de accupool.

Je startmotor ziet er nog zo netjes uit daar zal het niet aan liggen denk ik..mijn vermoeden is dat je het bij het relais moet zoeken..


Omhoog
 

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group